Όλγα Μακόγλου

 

Performer

 

Η Όλγα Μακόγλου γεννήθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου και μεγάλωσε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε με άριστα και με χρηματική υποτροφία από το 6ο ΓΕΛ Καλαμαριάς και έκτοτε σπουδάζει στη Νομική Σχολή ΑΠΘ. Έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια όσον αφορά τις ανθρωπιστικές επιστήμες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πολιτική και την παγκόσμια οικονομία, καθώς και διεθνή συνέδρια νομικών επιστημόνων με επίκεντρο το ποινικό δίκαιο. Κατέχει πιστοποιήσεις σε γαλλικά, γερμανικά και άριστη γνώση στα αγγλικά (νικήτρια υποτροφίας και ανώτατα πτυχία). Από μικρή έχει ιδιαίτερη αγάπη για τη μουσική και το θέατρο. Τα καλοκαίρια της στην Κύπρο τα περνούσε δημιουργώντας θεατρικές παραστάσεις με τα παιδιά της γειτονιάς.

Πρωινό ξύπνημα, σκόρπιες σκέψεις σε χαρτιά, αυτοσχέδια σκηνικά και κουστούμια και λίγο πριν το τέλος των διακοπών παραστάσεις με θεατές οικογένειες και φίλους . Στο γυμνάσιο ασχολήθηκε για κάποια χρόνια με το χιπ-χοπ σε σχολή στην Καλαμαριά. Από το 2014 ξεκίνησε την ενασχόληση της με χορωδίες.

Συμμετείχε στο 5ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ στην χορωδιακή ομάδα ''Κοραής'' υπό την καθοδήγηση της Δήμητρας Καστέλλου στη χορογραφία και της Αθανασίας Κυριακίδου στα φωνητικά. Συγχρόνως εντάχθηκε στην χορωδιακή ομάδα '' Νorth College Community Music Ensembles '' και συμμετείχε σε πληθώρα συναυλιών, με αξιοσημείωτες τις συναυλίες σε συνεργασία με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τη σαιζόν 2015-2016 εντάχθηκε στην ομάδα '' K's Blink '' η οποία πρωταγωνίστησε στο μουσικοχορευτικό υπερθέαμα Broadway Nights (σκηνοθεσία και χορογραφία Δήμητρας Καστέλλου και μουσική διδασκαλία Αθανασίας Κυριακίδου και Δήμητρας Αθανασάτου) και παρουσιάστηκε από την Dominus Productions στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε 4 συνεχόμενες sold out παραστάσεις. Την ίδια περίοδο ξεκίνησε να συνεργάζεται με το συγκρότημα '' Dreamers (the) '' με μία ομάδα συγχορωδών. Το 2015 εργάστηκε εθελοντικά στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ''muzik.gr '' και έκτοτε συνεχίζει αυτόνομα τις εκπομπές μέσω διαδικτύου. Το 2016 παρακολούθησε τα εισαγωγικά μαθήματα υποκριτικής και σωματικού θεάτρου στο '' Θέατρο Φ''.

Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί μαθήματα θεωρίας της μουσικής. Στα ενδιαφέροντα της περιλαμβάνονται η εκμάθηση κιθάρας και η κατασκευή κοσμημάτων. Έχει εργαστεί σε ποικίλες δουλειές, εκ των οποίων σε καταστήματα και σε εταιρία μάρκετιγκ και διαφήμισης.

 

Φώτα... κλακέτα... Πάμε!

BROADWAY NIGHTS 2017 ©  ALL RIGHTS RESERVED