Δημήτρης Παπαβασιλείου

 

Performer

 

Ο Παπαβασιλείου Δημήτρης είναι 21 χρονών και είναι γεννημένος στην Κοζάνη.

Είναι πιανίστας, τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και τραγουδοποιός, ενώ ασχολείται με την κιθάρα, την τρομπέτα, τον χορό και την ηθοποιία. Σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο τμήμα μουσικής επιστήμης και τέχνης στις εφαρμοσμένες σπουδές, παρακολουθώντας  μαθήματα σύνθεσης.

Έκανε μαθήματα τζαζ πιάνου και θεωρητικών στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, ενώ από το 2016 είναι σπουδαστής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης στο τμήμα κλασσικού πιάνου, και ανωτέρων θεωρητικών. Παρακολούθησε με μισή υποτροφία μαθήματα μιούζικαλ και υποκριτικής στην Δραματική Σχολη Ροντιδη, ενώ είναι υπότροφος του Berklee της Βοστόνη 21000$ στο τμήμα του Contemporary Singing.

Είναι χορευτής των αμερικανικών χορών της δεκαετίας του 30, Swing, lindy hop, tap , Charleston. Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε 13 ταινίες του τμήματος κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και σε 2 ανεξάρτητες παραγωγές, με αξιόλογους σκηνοθέτες και ομάδα παραγωγής.

Έχει πτυχίο αγγλικών,  γνώσεις ιταλικών,  ενώ επιτυχία του θεωρείται η πρόκριση του στο Schoolwave Festival όπου έπαιξε με το συγκρότημα του το 2014. Έχει το James Allen project, το σόλο του πρότζεκτ, με δική του ολοκληρωτικά μουσική, είναι Lindy Hop dancing partner με την Σοφία Μυλωνά,  καθώς έχει λάβει μέρος σε πληθώρα φεστιβάλ σε Ελλάδα,  Ισπανία, Βουλγαρία.

 

Φώτα... κλακέτα... Πάμε!

BROADWAY NIGHTS 2017 ©  ALL RIGHTS RESERVED