Δήμητρα Αθανασάτου

 

Μαέστρος

 

Ασχολείται με τη μουσική από μικρή ηλικία. Είναι κάτοχος Διπλώματος Μονωδίας - Μελοδραματικής με Άριστα Παμψηφεί και Β’ Βραβείο από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Ένης Κίνη), Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί από το Σύγχρονο Ωδείο (τάξη Φιλιππίνας Φιλίπποβα), καθώς και Πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας από το Σύγχρονο και Νέο Ωδείο (τάξη Χρήστου Σαμαρά). Στο πλαίσιο των σπουδών Μονωδίας παρακολούθησε μαθήματα χορού, μελοδραματικής και υποκριτικής με τις Μέλπω Βασιλικού, Κατερίνα Καρατζά και Σοφία Λάππου-Καλού, αντίστοιχα.

Έχει μελετήσει τραγούδι στην Αθήνα με τη Βαρβάρα Ψαροπούλου- Γκαβάκου και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τραγουδιού με τους Ulrich Rademacher, Delores Ziegler, Ghena Dimitrova και Cheryl Studer, μελοδραματικής με τον σκηνοθέτη όπερας Plamen Kartalov, πιάνου με τον Γιάννη Βακαρέλη και τον Κουβανό πιανίστα Cieles Tieles και διεύθυνσης ορχήστρας με τον Αντώνη Κοντογεωργίου.

Είναι μέλος χορωδιών από την παιδική της ηλικία, τραγουδώντας για διάφορους πολιτιστικούς οργανισμούς. Υπήρξε, επί 17 χρόνια, μέλος της Χορωδίας “Μακεδονία” υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Κοντογεωργίου, με συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις και φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχοντας την τύχη να τραγουδήσει κάτω από την μπαγκέτα μεγάλων Αρχιμουσικών της διεθνούς μουσικής σκηνής (Μιλτιάδης Καρύδης, Λουκάς Καρυτινός, Claudio Scimone, Helmuth Rilling, Kurt Masur, Olaf Koch, Ennio Morricone, Vladimir Ashkenazy κ.α.).

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα τζαζ τραγουδιού με τη Βίκυ Αλμαζίδου και έχει τραγουδήσει και λάβει μέρος σε μουσικές παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τους πιανίστες Γρηγόρη Σημαδόπουλο και Θανάση Μπιλιλή και με τζαζ σχήματα της πόλης.

Είναι ιδρυτικό μέλος του φωνητικού ensemble “The Rer4mers Quartet”, με το οποίο έχει εμφανιστεί σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών (Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης, Θέατρο “Απόλλων” Σύρου, Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας, Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. κ.α.), στο πλαίσιο μεγάλων φεστιβάλ (“Δημήτρια”, Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, “Sani Classic”, Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, Φεστιβάλ Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ.α.).

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Διδάσκει θεατρικό τραγούδι σε σπουδαστές θεατρικών σχολών και επαγγελματίες ηθοποιούς.

 

Συμμετοχές - Εμφανίσεις - Συνεργασίες

THE PERFORMERS QUARTET

VOICE GAMES... IN LOVE - 14 Φεβρουαρίου 2014

THE PERFORMERS QUARTET

VOICE GAMES - 20 Δεκεμβρίου 2013

 

Φώτα... κλακέτα... Πάμε!

BROADWAY NIGHTS 2017 ©  ALL RIGHTS RESERVED