Δήμητρα Αντωνακούδη

 

Performer

 

Η Δήμητρα Αντωνακούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Επανομή Θεσσαλονίκης.

Από μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα μουσικής προπαιδείας και κλασικής κιθάρας και συμμετείχε σε σχολικές χορωδίες. Σπούδασε Ιστορία-Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. Παράλληλα πήρε μαθήματα φωνητικής και θεωρίας της μουσικής στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Στη συνέχεια σπούδασε θέατρο στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Ροντίδη παίρνοντας δίπλωμα από το Υπουργείο Πολιτισμού το 2013.Το 2014 εισήχθη στη δραματική σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Έρευνας και επεξεργασίας της φωνής του ηθοποιού” με βασικούς καθηγητές το διεθνούς φήμης βαρύτονο Σπύρο Σακκά, τη μουσικό-ερμηνεύτρια Κατερίνα Φωτεινάκη και τους ηθοποιούς-σκηνοθέτες Ταξιάρχη Χάνο και Γιάννη Ρήγα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωνητικής, musical, σωματικού θεάτρου, ορθοσωμικής, χορικού αρχαίου δράματος και ιστορίας της τέχνης ενώ συνεχίζει ακόμη να παίρνει μαθήματα φωνητικής με τη σοπράνο Βάλια Μαυρίδου.

Ως τραγουδίστρια έχει εμφανιστεί σε συναυλίες και επιλεγμένους χώρους της Θεσσαλονίκης όπως Love Casual Living, La place mignonne, Burlesque, Ξέφωτο, Σαράι κ.α. Το 2014 συνεργάστηκε με τον Κώστα Μακεδόνα και τον Μιχάλη Εμιρλή. Από το 2015 είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος ως σολίστ-τραγουδίστρια και συμμετέχει σε φιλανθρωπικές συναυλίες που πραγματοποιεί η Σ.Ο.Ν.Ε. σε σημαντικούς χώρους όπως Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Βελλίδειο κ.α. υπό τη διεύθυνση του κ. Ευάγγελου Αραμπατζή. Τον Ιούνιο του 2016 συνεργάστηκε με το Μανώλη Χατζημανώλη και το Μιχάλη Παπαζήση ενώ τον Αύγουστο του ίδιου έτους συνεργάστηκε με το Βασίλη Λέκκα.

Ως ηθοποιός έχει εμφανιστεί σε παιδικές και νεανικές παραστάσεις όπως Σκλαβί της Ξένιας Καλογεροπούλου, Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη και σε τηλεοπτικά διαφημιστικά spot και έχει συμμετάσχει σε παρουσιάσεις βιβλίων και απαγγελίες ποιημάτων.

 

Φώτα... κλακέτα... Πάμε!

BROADWAY NIGHTS 2017 ©  ALL RIGHTS RESERVED