Δανάη Πολυκάρπου

 

Performer

 

Η Δανάη Πολυκάρπου είναι μουσικός, ηθοποιός, τραγουδίστρια και music performer.

Κατάγεται από τη Λάρισα.

Με σπουδές κλασικής μουσικής στο πιάνο και τοι τραγούδι βρίσκεται στη σκηνή από την ηλικία των 6 και έχει λάβει μέρος σε αμέτρητες εκδηλώσεις μουσικής, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ και καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς ως πιανίστρια, χορωδός και ηθοποιός κατά τα χρόνια της φοίτησής της στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας.

Από το 2009 ζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με πτυχίο στις Εφαρμοσμένες Μουσικές Σπουδές (καλλιτεχνικό αντικείμενο-πιάνο). Ασχολείται με τη σύνθεση τραγουδιών, στίχων και μουσικής και τη διδασκαλία πιάνου και μουσικών και θεωρητικών μαθημάτων. Συμμετέχει ως τραγουδίστρια σε διάφορα μουσικά σχήματα, ως τραγουδίστρια και ηθοποιός σε θεατρικές και μουσικές παραγωγές. Παράλληλα ασχολείται με το ραδιόφωνο και λαμβάνει μέρος σε φωτογραφίσεις. Είναι μέλος της χορωδίας αποφοίτων του North College.

Από το 2015 σπουδάζει υποκριτική στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Ανδρέας Βουτσινάς». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους: Κωνσταντίνο Καβακιώτη, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Άρη Σερβετάλη, Νίκο Καραθάνο, Μελίνα Αποστολίδου, Ιορδανη Αϊβάζογλου, Άκη Σακελλαρίου και άλλους. Έχει λάβει μέρος επίσης στη φωτογράφιση στο βιβλίο «Κοιτάζοντας την κάμερα» του φωτογράφου, Παναγιώτη Μπουκουβάλα.

Εκτός από τα αγγλικά μιλά απταίστως ρωσικά, έχει ευχέρεια με τις ανατολικές διαλέκτους και έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους εξωτικούς πολιτισμούς. Στον ελεύθερό της χρόνο παίρνει μέρος σε φιλανθρωπικούς μαραθώνιους των 5 και 10 χιλ. και με την ξιφασκία στην κατηγορία Σπάθης γυναικών. http://www.fencing.org.gr/index.php/gr/2013-02-12-102043/2013-02-12-10-21-38/558-megali-symmetoxi-sto-thessaloniki-cup-09-04-2015)

 

Συμμετοχές σε παραστάσεις:

2011 - τραγουδίστρια-ηθοποιος στην Οπερέτα Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Βαφτιστικός» σε σκηνοθεσία  Αλέξανδρου Ευκλείδη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

2013-2014– ηθοποίος και τραγουδίστρια (ρόλος: μήνας Μάρτιος)

                    -σύνθεση τραγουδιού «’Ολοι οι μήνες είναι αρεστοί»

στο Παιδικό παραμύθι - μουσικοθεατρική παράσταση «Μήνας μπαίνει-Μήνας Βγαίνει» στα πλαίσια μαθήματος Μουσικής Παιδαγωγικής. ( Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Αμφιθέατρο ΠΑ.ΜΑΚ)

2015-2016 – ηθοποιός-τραγουδίστρια στο «Broadway Nights». Παράσταση αφιερωμένη στα πιο φημισμένα μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Δήμητρας Καστέλλου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

2017 – ηθοποιός-τραγουδίστρια στο «Broadway Nights Reloaded».Παράσταση αφιερωμένη στα πιο φημισμένα μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Δήμητρας Καστέλλου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Λατρεύει τη συγκεκριμένη παράσταση επειδή της δίνεται η ευκαιρία να ερμηνεύσει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους με γρήγορες αλλαγές, αλλά και επειδή συμπράττει με τόσους πολλούς καλλιτέχνες σε απόλυτη ένωση, σαν μία ψυχή!

 

Υποστηρίζει την ελευθερία έκφρασης πάνω στην σκηνή καθώς πιστεύει ότι η τέχνη, όπως και ο έρωτας, δεν έχει όρια!

 

 

Φώτα... κλακέτα... Πάμε!

BROADWAY NIGHTS 2017 ©  ALL RIGHTS RESERVED